Termékeink

A rovarfehérjék különböző rovarfajokból származó fehérjék, amelyek az emberi és állati fogyasztás potenciális fehérjeforrásaként kerültek előtérbe. A rovarok jó minőségű fehérjék gazdag forrásai, amelyek az emberi és állati szervezet számára szükséges esszenciális aminosavakat, rost, vitamin és ásványianyagokat is tartalmazzák. Környezetileg is fenntarthatóbb alternatívát jelentenek az olyan hagyományos állati fehérjeforrásokkal szemben, mint a marha-, sertés- és baromfifélék, mivel előállításukhoz kevesebb földterületre, vízre és takarmányra van szükség.

A rovar-alapú fehérjék megoldást jelentenek az éleződő élelmezési és klímaváltozási válságra, mivel azok emészthetősége és aminosav-összetétele is jól megfelel – a takarmányozás mellett – az emberi táplálkozás igényeinek is.

További előnyük, hogy környezetvédelmi lábnyomuk a hagyományos hústermékek előállításához viszonyítva jóval kisebb, költséghatékonysága viszont kiemelkedően jobb. Továbbá a rovarfehérjék folyamatosan és környezetbarát módon előállíthatók.

Magas fehérjetartalmuknak és tápértéküknek köszönhetően az állatállomány szénlábnyomának kevesebb mint 1%-át teszik ki és ideális étrendi alternatívát jelentenek azáltal, hogy elősegítik az egészséges és fenntartható táplálkozást és pozitív hatásuk van nem csupán az egészségünkre, hanem környezetünkre és így jövőnkre is.

A rovarokat nagy potenciállal rendelkező alternatívának tekintik, mivel a rovarok előállítása jóval kevesebb mennyiségű vizet és földet igényel. Alternatív fehérjeforrás baromfi, sertés, szarvasmarha valamint számos hal és garnéla takarmányozására. A rovarok tökéletes forrásai az antimikrobális vegyületeknek, esszenciális aminosavakban, vitaminokban, Omega3 és Omega6 zsírsavakban gazdagok. Ezért pozitív hatással vannak a fejlődésre, tápanyag tartalmuk pedig tökéletesen illeszkedik a házi kedvenceink, illetve a haszonállataink étrendjébe. Jelenlegi Uniós szabályozás szerint az emlős állatok, vízben élő állatok, továbbá a haszonállatok, mint a szarvasmarha, sertés, baromfi  takarmányozásában használható fel.

Kizárólag a legjobb minőségű táplálékokat szerezzük be a lehető legkorrektebb áron! Jelenleg több mint 2000 ehető rovarfajt ismerünk, melyek közül a leggyakrabban bogarak, hernyók, hangyák, méhek, darazsak és termeszek fogyaszthatók, szinte bármelyik fejlődési szakaszukban. Gyorsan szaporíthatók, szinte kimeríthetetlen fehérjeforrásként szolgálhatnak.

Szárított fekete katonalégy lárva (Hermetia illucens)

A Szárított fekete katonalégy (Hermetia illucens) lárva ideális állati takarmány. Takarmányként közvetlenül felhasználható, illetve fehérjekinyerés céljából, tartott rovarok lárvái fehérjetakarmányként való felhasználására alkalmas. A fekete katonalégy (Hermetia illucens) lárvájának rendkívül magas, 60%, fehérjetartalma is, amelynek szintén viszonylag kedvező az aminosav-összetétele is, mert 4,41% lizin, valamint 1,5% metionin tartalommal rendelkezik. Magas fehérje tartalmú, energiában gazdag természetes kiegészítő eledel, ami elősegíti a gyors növekedést. Egészséges és rostban gazdag, könnyen emészthető, természetes takarmány alapanyagok, esszenciális aminosavakban gazdag. Kitintartalmának köszönhetően serkenti az immunrendszert. Ásványi anyagainak köszönhetően erősíti a csontozatot és az izomzatot. Nagyszerű kalcium-, foszfor-, fehérje- és alapvető tápanyagok forrása a háziállatok széles körének, beleértve a madarakat és a hüllőket is.

Összetevők:
  • Fehérje (Protein): 43,16%
  • Zsír: 27,75 %
  • Rost: 7,47%
  • Hamu: 9,41%
  • Kalcium: 2,88%
  • Foszfor: 0,81%
  • Lizin (aminosav): 2,22%
  • Arginin (aminosav): 1,94%
  • Alanin (aminosav): 2,45%
  • Aszparanginsav (aminosav): 3,43%
  • Glutaminsav (aminosav): 3,99%
  • Glicin (aminosav): 1,90%
  • Hisztidin (aminosav): 1,32%
  • Izoleucin (aminosav): 1,57%
  • Leucin (aminosav): 2,59%
  • Cisztin: 0,28%
Megjegyzés:
  • magas fehérje tartalmú, energiában gazdag természetes kiegészítő eledel, ami elősegíti a gyors növekedést
  • egészséges és rostban gazdag
  • könnyen emészthető, természetes takarmány alapanyagok
  • esszenciális aminosavakban gazdag
  • kitintartalmának köszönhetően serkenti az immunrendszert
  • ásványi anyagainak köszönhetően erősíti a csontozatot és az izomzatot
  • nagyszerű kalcium-, foszfor-, fehérje- és alapvető tápanyagok forrása a háziállatok széles körének, beleértve a madarakat és a hüllőket is
  • alkalmas a szója és a halliszt teljes vagy részleges kiváltására
  • tartósítószereket és adalékanyagokat nem tartalmaz!

Szárított fekete katonalégy lárva liszt zsírtalanított (Hermetia illucens)

A Szárított fekete katonalégy (Hermetia illucens) lárva ideális állati takarmány. Takarmányként közvetlenül felhasználható, illetve fehérjekinyerés céljából, tartott rovarok lárvái fehérjetakarmányként való felhasználására alkalmas. A fekete katonalégy (Hermetia illucens) lárvájának rendkívül magas, 60%, fehérjetartalma is, amelynek szintén viszonylag kedvező az aminosav-összetétele is, mert 4,41% lizin, valamint 1,5% metionin tartalommal rendelkezik. Magas fehérje tartalmú, energiában gazdag természetes kiegészítő eledel, ami elősegíti a gyors növekedést. Egészséges és rostban gazdag, könnyen emészthető, természetes takarmány alapanyagok, esszenciális aminosavakban gazdag. Kitintartalmának köszönhetően serkenti az immunrendszert. Ásványi anyagainak köszönhetően erősíti a csontozatot és az izomzatot. Nagyszerű kalcium-, foszfor-, fehérje- és alapvető tápanyagok forrása a háziállatok széles körének, beleértve a madarakat és a hüllőket is.

Összetevők:
  • Fehérje (Protein): 43,16%
  • Zsír: 27,75 %
  • Rost: 7,47%
  • Hamu: 9,41%
  • Kalcium: 2,88%
  • Foszfor: 0,81%
  • Lizin (aminosav): 2,22%
  • Arginin (aminosav): 1,94%
  • Alanin (aminosav): 2,45%
  • Aszparanginsav (aminosav): 3,43%
  • Glutaminsav (aminosav): 3,99%
  • Glicin (aminosav): 1,90%
  • Hisztidin (aminosav): 1,32%
  • Izoleucin (aminosav): 1,57%
  • Leucin (aminosav): 2,59%
  • Cisztin: 0,28%

Szárított lisztkukac (Tenebrio molitor)

Takarmányként közvetlenül felhasználható, illetve fehérjekinyerés céljából, tartott rovarok lárvái fehérjetakarmányként való felhasználására alkalmas. A rovarok „újszerű” és természetes takarmány-alapanyagként történő felhasználása vonzó alternatív fehérjeforrásnak tűnik a baromfi, sertés, szarvasmarha és hal számára, mivel kémiai összetételük (száraz tömegre vonatkoztatva) több mint 80%-a nyersfehérje és nyers zsírtartalom. A szárított lisztkukac (Tenebrio molitor) lárvájának rendkívül magas, domináns nyersfehérje (50%) és nyerszsír (30%), valamint alacsony nitrogénmentes kivonat tartalma miatt szinte egyedülálló fehérjeforrás. Általában a lisztféreg lárvái az esszenciális és nem esszenciális aminosavak jól kiegyensúlyozott profillal rendelkeznek. Megfelelő forrásai a telített (mint például mirisztinsav, palmitinsav és sztearinsav) és többszörösen telítetlen (olajsav, linolsav és linolénsav) zsírsavak. Jó összetételű ásványi anyagok ( kalcium, foszfor, magnézium, kálium, mangán, cink, vas, szelén) és vitaminok, A, E, B 1 thiamin , B 2 riboflavin , B 6 pyridoxin , B 12 B 3 niacin , B 5 patoténsav, C (137 mg/kg) Kolin (4588 mg/kg) és E vitaminok. A kíméletes szárítási folyamatnak (liofilizálás) köszönhetően lisztkukacaink tartalmazzák a teljes tápanyagtartalmat.

Összetevők:
  • Fehérje (Protein): 55,83%
  • Zsír: 33,7%
  • Rost: 7,15%
  • Hamu: 4,84%
  • Kalcium: 2,2%
  • Foszfor: 7,3%
  • Magnézium: 2,1%
  • Kálium: 9%
  • Mangán: 9%
  • Cink: 118%
  • Vas: 55%
  • Szelén: 0,4%
  • Lizin (aminosav): 4,4%
  • Metionin (aminosav): 0,76 %
  • Alanin (aminosav): 4,23%
  • Arginin (aminosav): 3,17%
  • Aszpargin (aminosav): 3,17%
  • Glutaminsav (aminosav): 8,56%
  • Glicin (aminosav): 2,91%
  • Hisztidin (aminosav): 1,6%
  • Izoleucin (aminosav): 2,51%%
  • Leucin (aminosav): 3,84%
  • Cisztin (aminosav): 0,28%
  • Serin (aminosav): 2,8%
  • Treonin (aminosav): 2,77%
  • Tirozin (aminosav): 4,33%
  • Prolin (aminosav): 5,20%
  • Valin (aminosav): 3,65%
  • Fenilalanin (aminosav): 3,46%

Szárított lisztkukac liszt (Tenebrio molitor)

Takarmányként közvetlenül felhasználható, illetve fehérjekinyerés céljából, tartott rovarok lárvái fehérjetakarmányként való felhasználására alkalmas. A rovarok „újszerű” és természetes takarmány-alapanyagként történő felhasználása vonzó alternatív fehérjeforrásnak tűnik a baromfi, sertés, szarvasmarha és hal számára, mivel kémiai összetételük (száraz tömegre vonatkoztatva) több mint 80%-a nyersfehérje és nyers zsírtartalom. A szárított lisztkukac (Tenebrio molitor) lárvájának rendkívül magas, domináns nyersfehérje (50%) és nyerszsír (30%), valamint alacsony nitrogénmentes kivonat tartalma miatt szinte egyedülálló fehérjeforrás. Általában a lisztféreg lárvái az esszenciális és nem esszenciális aminosavak jól kiegyensúlyozott profillal rendelkeznek. Megfelelő forrásai a telített (mint például mirisztinsav, palmitinsav és sztearinsav) és többszörösen telítetlen (olajsav, linolsav és linolénsav) zsírsavak. Jó összetételű ásványi anyagok ( kalcium, foszfor, magnézium, kálium, mangán, cink, vas, szelén) és vitaminok, A, E, B 1 thiamin , B 2 riboflavin , B 6 pyridoxin , B 12 B 3 niacin , B 5 patoténsav, C (137 mg/kg) Kolin (4588 mg/kg) és E vitaminok. A kíméletes szárítási folyamatnak (liofilizálás) köszönhetően lisztkukacaink tartalmazzák a teljes tápanyagtartalmat.

Összetevők:
  • Fehérje (Protein): 55,83%
  • Zsír: 33,7%
  • Rost: 7,15%
  • Hamu: 4,84%
  • Kalcium: 2,2%
  • Foszfor: 7,3%
  • Magnézium: 2,1%
  • Kálium: 9%
  • Mangán: 9%
  • Cink: 118%
  • Vas: 55%
  • Szelén: 0,4%
  • Lizin (aminosav): 4,4%
  • Metionin (aminosav): 0,76 %
  • Arginin (aminosav): 3,17%
  • Aszpargin (aminosav): 3,17%
  • Glutaminsav (aminosav): 8,56%
  • Glicin (aminosav): 2,91%
  • Hisztidin (aminosav): 1,6%
  • Izoleucin (aminosav): 2,51%%
  • Leucin (aminosav): 3,84%
  • Cisztin (aminosav): 0,28%
  • Serin (aminosav): 2,8%
  • Treonin (aminosav): 2,77%
  • Tirozin (aminosav): 4,33%
  • Prolin (aminosav): 5,20%
  • Valin (aminosav): 3,65%
  • Fenilalanin (aminosav): 3,46%

Szárított házi tücsök (Acheta domesticus)

Jelenleg több mint 2000 ehető rovarfajt ismerünk, melyek közül a leggyakrabban bogarak, hernyók, hangyák, méhek, darazsak és termeszek fogyaszthatók, szinte bármelyik fejlődési szakaszukban. Gyorsan szaporíthatók, szinte kimeríthetetlen fehérjeforrásként szolgálhatnak. A szárított házi tücsök (Acheta domesticus) ideális állati takarmány. Jól emészthető fehérjeforrás. Takarmányként közvetlenül felhasználható, illetve fehérjekinyerés céljából, tartott rovarok lárvái fehérjetakarmányként való felhasználására alkalmas. Gazdag telített zsírsavakban (palmitinsav és sztearinsav), de különösen telítetlen zsírsavakban (olajsav és linolsav). A házi tücskök jelentős mennyiségben tartalmaznak ásványi makro- és mikroelemeket, valamint vitaminokat, például B-vitamin komplexeket is. Technológiai szempontból a házi tücsök alkalmas feldolgozott élelmiszerekben való felhasználásra, tekintettel fehérjéinek oldhatóságára és vízmegtartó képességére, valamint gél- és emulzióképző képességére. Ezen túlmenően a lisztnek a gabonafélékből származó termékekbe való bedolgozása növeli annak tápértékét, nagy potenciállal rendelkező, növekvő iparágat képvisel. A szárított házi tücsök (Acheta domesticus) rendkívül magas, közel 70%, fehérjetartalommal rendelkezik, valamint az aminosav-összetétele is rendkívüli.

Összetevők:
  • Fehérje (Protein): 67%
  • Zsír: 22 %
  • Rost: 3,6%
  • Hamu: 4%
  • Kalcium: 132 mg/100g
  • Foszfor: 957 mg/100g
  • Magnézium: 109 mg/100g
  • Nátrium: 435 mg/100g
  • Kálium: 1,127 mg/100g
  • Vas: 6,27 mg/100g
  • Cink: 21,8 mg/100g
Aminosavak (mg/g):
  • Alanin (aminosav): 89
  • Aszparagin (aminosav): 70,8
  • Arginin (aminosav): 61
  • Cisztein (aminosav): 8,4
  • Glutamin (aminosav): 103,9
  • Glicin (aminosav): 52,6
  • Hisztidin (aminosav): 22,1
  • Izoleucin (aminosav): 42,9
  • Leucin (aminosav): 95,5
  • Lizin (aminosav): 53,9
  • Metionin (aminosav): 13
  • Fenilalanin (aminosav): 27,9
  • Prolin (aminosav): 55,2
  • Szerin (aminosav): 41,8
  • Treonin (aminosav): 35,7
  • Triptofán (aminosav): 5,2
  • Tirozin (aminosav): 55,2
  • Fenilalanin (aminosav): 27,9
  • Valin (aminosav): 49,4

Szárított házilégy lárva (Musca domestica)

Az ehető rovarok gyors biomassza-termelők, amelyek kivételes értéket képviselnek mind táplálékként, mind hulladéklebontóként. A szárított házilégy (Musca domestica) lárva ideális állati takarmány. Takarmányként közvetlenül felhasználható, illetve fehérjekinyerés céljából, tartott rovarok lárvái fehérjetakarmányként való felhasználására alkalmas. A házilégy (Musca domestica) lárvájának rendkívül magas, közel 60%, fehérjetartalma is, amelynek szintén viszonylag kedvező az aminosav-összetétele is, mert 4,40% lizin, valamint 1,5% metionin tartalommal rendelkezik. A telítetlen zsírsavak (olajsav, linolsav és palmitoleinsav) magas tartalma értékes táplálékforrássá teszi az HFL-t. A lárvaliszt tápértéke szorosan megegyezik a hallisztével, így potenciálisan vonzó alternatívát jelenthet fehérjében gazdag takarmány-összetevőként az állattenyésztéshez és az akvakultúrához.

Összetevők:
  • Fehérje (Protein): 59,48%
  • Zsír: 6,66 %
  • Rost: 11,53%
  • Hamu: 14,24%
  • Kalcium: 2,01%
  • Foszfor: 1,32%
  • Nátrium: 0,33%
  • Magnézium: 0,25%
  • Mangán: 47,38 mg/kg
  • Cink: 48,87 mg/kg
  • Vas: 1317,34 mg/kg
Aminosavak (mg/g):
  • Arginin (aminosav): 4,60%
  • Aszparanginsav (aminosav): 4,50%
  • Alanin (aminosav): 4,40%
  • Fenilalanin (aminosav): 10,20%
  • Glutaminsav (aminosav): 6,80%
  • Glicin (aminosav): 0,90%
  • Hisztidin (aminosav): 5,10%
  • Izoleucin (aminosav): 1,70%
  • Leucin (aminosav): 5,60%
  • Lizin (aminosav): 4,40%
  • Metionin (aminosav): 1,50%
  • Tirozin (aminosav): 2,50%
  • Triptofan (aminosav): 1,50%
  • Treonin (aminosav): 7,60%
  • Serin (aminosav): 3,30%
  • Valin (aminosav): 1,30%

Szárított szöcske (Schistocerca gregaria)

A szöcskék a legnagyobb biomasszát adó rovarok olyan csoportja, amelyek nagy populációban élnek. Mivel egyes szöcskefajok sáskarajban élnek, könnyebb felnevelni és betakarítani őket. Azokban az országokban, ahol a szöcskét kulturális élelmiszernek és a mezőgazdasági termények kártevőjének is tekintik, például Mexikóban, a szöcskéket betakarítják és a helyi piacokon értékesítik. Figyelembe véve, hogy a szöcskék képesek tömegesen növekedni alacsony földhasználat mellett, magas élelmiszer- és takarmányátalakítási hatékonysággal, valamint magas tápértékükkel, olyan rovarcsoportként javasolták őket, amely kielégítheti az alternatív fehérjeforrások iránti keresletet. Fehérjetartalmuk száraz alapon akár 800 g/kg-ot is elérhet, jó emészthetőség mellett, esszenciális aminosavakat, például lizint és leucint tartalmaznak. Ezenkívül a nagy koncentrációban tartalmaznak többszörösen telítetlen zsírsavakat, nagy mennyiségű vitamint és ásványi anyagot. Ezen túlmenően a lisztnek a gabonafélékből származó termékekbe való bedolgozása növeli annak tápértékét, nagy potenciállal rendelkező, növekvő iparágat képvisel.

Összetevők:
  • Fehérje (Protein): 50,5%
  • Zsír: 35 %
  • Rost: 15,3%
  • Hamu: 6,4%
  • Kalcium: 146%
  • Foszfor: 153%
  • Magnézium: 56,40%
  • Kálium: 3,44%
  • Vas: 0,06 mg/kg
  • Cink: 0,04 mg/kg
  • Mangán: 1,40 mg/kg
Aminosavak (mg/g):
  • Alanin (aminosav): 57,5
  • Aszparagin (aminosav): 30,2
  • Arginin (aminosav): 34,2
  • Cisztein (aminosav): 6,9
  • Glutamin (aminosav): 63,9
  • Glicin (aminosav): 34,2
  • Hisztidin (aminosav): 27,9
  • Izoleucin (aminosav): 26,1
  • Leucin (aminosav): 49,5
  • Lizin (aminosav): 37,9
  • Metionin (aminosav): 17
  • Fenilalanin (aminosav): 20,6
  • Prolin (aminosav): 36,2
  • Szerin (aminosav): 23,3
  • Treonin (aminosav): 21,5
  • Tirozin (aminosav): 29,6
  • Valin (aminosav): 31,4
Scroll to Top